Boilies The Collector

Printen
Keuze uit diverse maten. Inhoud: 1 kg.
Boilies The Collector
Verkoopprijs: € 11,95
Standaard prijs:
Beschrijving

The Collector

Deze boilie is geproduceerd uit de Hot Fish & Gammarus Mix die vanaf medio 1995 in het programma zit, ongewijzigd trouwens. Deze boiliemix heeft een méér dan uitstekende reputatie in vele landen in Europa als het aankomt op attractie. Het is dus geen ééndagsvlieg die met veel poeha op de markt is gebracht om daarna, zoals vaak, weer geruisloos te verdwijnen. Omdat de beloofde resultaten volledig zijn uitgebleven. Of ver onder de verwachtingen waren.

Bij het ontwerp van b.v. een auto dient de constructeur een beeld voor ogen te hebben waar deze auto voor is bedoeld. Weinigen zullen in de showroom vragen naar “de beste auto”. Een off-road auto kan technisch gezien even volwaardig zijn aan een verhuiswagen of een formule1 monster. Denk je met een verhuiswagen off road te gaan dan moet je de tegenvallende resultaten niet wijten aan de betreffende auto.

Allemaal erg logisch zult u denken. Maar toch vragen karpervissers heel, heel vaak naar “de beste boilie”. Die bestaat dus niet. En die gaat er ook nooit komen.

Wat je kunt doen als boilie-fabrikant is om een duidelijke voorlichting te geven over je product. Waarvoor deze boilie is bedoeld. En ook waarvoor deze boilie niet geschikt is. Zeker met het laatste lijkt het erop dat men hier wat moeite mee heeft. Alsof je alleen maar je boilie mag aanprijzen als “de beste”. Een kruising tussen een stadsauto, verhuiswagen, off-road, parttime family race auto en tractor. Een universele alleskunner waar iedereen blij van wordt.

Het doelgebied: de Hot Fish boilie is vooral ontwikkeld voor instant sessies, zonder voorvoeren dus. Wanneer een karper deze boilie aantreft dient een uitstekende instant response plaats te vinden. Dat wil zeggen dat bij de eerste beoordelingen via de receptoren op de baarddraden, lippen of bekholte er een positieve aasrespons plaatsvindt. Dat leidt ertoe dat het aas wordt “goedgekeurd”, als aantrekkelijk voedsel herkend wordt en wordt opgegeten.

Precies wat we als karpervisser willen, toch? Ja, onder voorbehoud. Niet alleen karper is gecharmeerd van deze boilie, brasem ook. En hoe kleiner de diameter hoe aantrekkelijker en hoger instant response het aas wordt. Elke medaille heeft een keerzijde, helaas.

De praktijk: “spelen” met diameters van boilies is een heel belangrijk gereedschap in de handen van goede karpervissers. Een 12 mm bijvoorbeeld is dé standaardmaat die ik adviseer voor kleine watertjes “rondom de kerk”. Vaak zijn dit verenigingswatertjes die druk bevist worden. Maar ook betaalwateren vallen hier onder. Een 12 mm kan nog goed worden gevist aan een haak 6. Meestal wordt op dergelijke wateren nog steeds gevist met een 18 of 20 mm. Een 12 mm is fors kleiner en werkt dressuur-doorbrekend. Krijg je teveel last van brasem dan adviseer ik de overstap naar een 16 mm.

Bij kort vóórvoeren, 1-3 dagen, zou ik een 16 of 20 mm kiezen. Bij erg veel brasem eerder een 20 mm. En bij heel weinig brasem toch eens proberen met 12 mm, gewoon als testje om de grenzen te bepalen. 

Wil je echt los gaan bij het instant vissen, dan adviseer ik een 10 mm. De hoogste score ligt echter bij een 8 mm. Aangeboden via PVA zakjes of netjes. Of via stringertjes.

Ongeschikt om met kleine diameters vóór te voeren op grotere wateren met weinig karper en veel witvis. Gedurende 3 dagen met een 20 of 24 mm ligt hier het meeste voor de hand. Of bij 1-2 dagen vóórvoeren misschien toch een 16 mm. U begrijpt, het hangt af van de samenstelling van de populatie.