Boilies The Crunch

Printen
Keuze uit diverse maten. Inhoud: 1 kg.
Boilies The Crunch
Verkoopprijs: € 9,95
Standaard prijs:
Beschrijving
The Crunch

De Nutty/Hemp boilie is het resultaat van een jarenlange research om een boilie te creëren waar karper zeer positief op reageert en tegelijkertijd selectief is voor brasem. Hij is ontwikkeld voor grote wateren met een, min of meer, natuurlijk visbestand. Denk dan aan kanalen, rivieren, grote grindafgravingen e.d. Al deze wateren bevatten (meestal) weinig karper en brasems, véél brasems. Exemplaren van 3 tot meer dan 4 kilo. Met een bek waar een 24 mm met gemak in past. En ook een 28 mm.

De gangbare aanpak is om dergelijke wateren te bevissen met zeer groot en/of hard aas.

Op de eerste plaats is gebleken dat deze tactiek absoluut geen garantie vormt dat brasem een omweggetje maakt. Ook een dubbele 24 mm "deed” het niet. En ook een zeer lange hair is geen garantie. Experimenten met zeer groot aas, 35 en 40 mm boilies zijn in dit opzicht allemaal vastgelopen, je vind ze dan ook niet meer.

Op de tweede plaats is het maar de vraag hoe aantrekkelijk een karper een grote harde bal vindt. Meestal is er namelijk een erg groot voedselaanbod op dit type water en heeft een karper keuze te over.

De truc zit ‘m in de samenstelling van de mix. Als de mix niet klopt dan helpt ook een 35 mm boilie niet. Bij een correcte mix is een 20 mm reeds behoorlijk selectief en is een grotere diameter van 24 mm onnodig gebleken.

Tijdens de ontwikkeling van de Nutty/Hemp boilie in 2013 zijn alle recepturen en bevindingen nauwgezet gedocumenteerd. De basis is in de loop der jaren 17 keer (!) gewijzigd, uiteindelijk is de receptuur nr. 15 ideaal gebleken.

Toepassing:

De Nutty/Hemp boilie bevelen we aan om te gebruiken wanneer het water richting 16-17 graden gaat. Deze boilie is namelijk erg calorie-rijk vanwege het hoge aandeel aan oliën. Voorvoeren in koud(er) water kán wel, echter dan moet je de voerhoeveelheden bescheiden houden. Denk dan aan 50-100 gram.

Ook tegen de paai, en daarna natuurlijk, is het niet nodig om veel te voeren. Dat werkt in vele gevallen contra-productief. Voerstekjes met 250 gram boilies blijken ruim voldoende te zijn.

Bevindingen uit de praktijk: In de regel blijkt dat reeds een 20 mm boilie behoorlijk selectief werkt naar brasem toe. Schuiven toch brasems aan tafel dan dien je naar een diameter te gaan van 24 mm. In vrijwel alle gevallen is dan het brasem-probleem verholpen. Karper blijkt ook deze diameter zeer goed aan te nemen, geen probleem hiermee.

De Nutty/Hemp boilie kan succesvol gevist worden tot diep in het najaar. “Ergens” in buurt van een watertemperatuur van 14 graden zal blijken dat men met deze bol minder moet gaan voeren (50-100 gram).